08 February 2012

UJIBAKAT BINTANG SANDAKANFM 2012 PASTI HEBAT..!!!


UJIBAKAT BINTANG SANDAKAN2012 KEMBALI LAGI !!!

1) PERTANDINGAN INI DIADAKAN BERTUJUAN UNTUK MENCUNGKIL BAKAT BARU BELIA RAMAJA DI DAERAH SANDAKAN DALAM BIDANG SENI SUARA SEBAGAI PENDEDAHAN AWAL UNTUK BERSAING PADA PERINGKAT YANG LEBIH TINGGI.

2) PERTANDINGAN INI JUGA MERUPAKAN SALAH SATU AKTIVITI SOSIAL SANDAKANfm YANG MERANGKUM KEPADA MATLAMAT BIDANG PENYIARAN NEGARA.

3) MENYEDIAKAN BARISAN RESIDENT ARTIS SANDAKANfm UNTUK MEMBANTU PROGRAM2 HIBURAN BAGI DAERAH SANDAKAN,BELURAN,TELUPID DAN KINABATANGAN.

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN

1) TERBUKA KEPADA WARGANEGARA MALAYSIA LELAKI DAN WANITA DALAM DAERAH SANDAKAN,BELURAN,TELUPID DAN KINABATANGAN YANG BERUMUR 16 SEHINGGA 30 TAHUN. KAD PENGENALAN ASAL PESERTA HENDAKLAH DIBAWA SEMASA MENGHADIRI SESI PENDAFTARAN PEMILIHAN AWAL.

2) PROSES PEMILIHAN AWAL PERTANDINGAN AKAN DIBUAT SECARA KARAOKE DAN HANYA PERTANDINGAN AKHIR SAHAJA AKAN DIJALANKAN SECARA LIVE BAND.

3) PIHAK RADIO MALAYSIA SANDAKANfm MENYEDIAKAN SENARAI LAGU PILIHAN BAHASA MELAYU YANG SESUAI UNTUK DIPILIH OLEH PESERTA SEMASA PEMILIHAN AWAL DIADAKAN DAN PERINGKAT AKHIR SEKIRANYA TERPILIH(BUKAN BERENTAK HEAVY METAL/ROCK/TRASH/RAP/DANGDUT ATAU SEBARANG LAGU YANG BUKAN DIKETEGORIKAN SEBAGAI LAGU PERTANDINGAN ).

4) PESERTA MESTILAH MENYANYIKAN SATU LAGU PILIHAN SAHAJA SECARA SOLO,DAN PERTANDINGAN INI BERKONSEPKAN 1 MALAYSIA.

5) PESERTA YANG PERNAH MUNCUL JOHAN DALAM SEBARANG PERTANDINGAN NYANYIAN ANJURAN RTM ATAU PERNAH MENGHASILKAN ALBUM SAMADA SECARA SOLO ATAU BERKUMPULAN DAN TERIKAT DENGAN MANA-MANA SYARIKAT RAKAMAN,TIDAK DIBENARKAN MENYERTAI PERTANDINGAN INI.

6) KEPUTUSAN PERTANDINGAN ADALAH MUKTAMAD.SEBARANG BANTAHAN SECARA LISAN ATAU BERTULIS TIDAK AKAN DILAYAN.

7) BORANG PENYERTAAN BOLEH DIPEROLEHI DI KAUNTER PEJABAT SANDAKANfm,TINGKAT6,WISMA PERSEKUTUAN SANDAKAN DAN DI PUSAT PEMILIHAN AWAL DIADAKAN.

LOKASI UJIBAKAT PEMILIHAN AWAL

- TELUPID -PEKAN DAERAH KECIL TELUPID (12FEB 2012)

- BELURAN -DEWAN SERBAGUNA BELURAN (19 FEB 2012)

KINABATANGAN -DEWAN SRI LAMAG KINABATANGAN (25 FEB 2012)

- SANDAKAN - AKAN DI TENTUKAN KEMUDIAN HARAP MAAF.


TUNGGU APA LAGI? SERLAHKAN BAKAT ANDA DALAM PERTANDINGAN BINTANG SANDAKANfm 2012.. MUNGKIN ANDA WAJAH BINTANG YANG KAMI CARI.. PASTI HEBATTTTT….. !!!

SEMOGA BERJAYA6 comments:

 1. sya brminat dgn ujibakat ini.. mcm mana cara utk sertai ujibakat ini?

  ReplyDelete
 2. anda di alu2kan anda boleh dtg dilokasi yg telah ditetapkan ya.

  ReplyDelete
 3. Replies
  1. sandakan 23,24 dan 25 mac ni jam2 hingga 5 ptg selama 3 hari di padang bandaran sandakan

   Delete
  2. apa je lagu yg sandakan fm,sdiakan?????

   Delete
 4. keputusan bila kuar ya bg sandakan ?

  ReplyDelete